Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Σε πρωτεύουσα της Ελλάδας ανακηρύσσεται η Καλαμάτα

Στην μεταφορά της πρωτεύουσας της Ελλάδας από την Αθήνα στην Καλαμάτα προσανατολίζεται ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, το νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την ιστορική αυτή αλλαγή αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, έτσι ώστε από τις αρχές του 2014, η «Μασσαλία του Μωριά» να αποτελεί και επίσημα τη νέα πρωτεύουσα της χώρας.

Ο κύριος Σαμαράς και το κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουν την πολυπόθητη «αποκέντρωση», ενώ παράλληλα θα τονώσουν την οικονομία της Πελοποννήσου, η οποία είχε πληγεί σημαντικά μετά τις πυρκαγίες του 2007. Στην Καλαμάτα αναμένεται να μεταφερθεί τόσο η έδρα του ελληνικού κοινοβουλίου, με πιθανότερο προορισμό το κτίριο το οποίο μέχρι σήμερα στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όσο και όλα τα Υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, το λιμάνι και το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας θα αποτελούν πλέον τους κύριους μεταφορικούς άξονες της χώρας, ενώ και η έδρα της αρχιεπισκοπής θα μεταφεθεί στον μητροπολιτικό ναό της πόλης. Τέλος, η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας θα προβιβαστεί αυτόματα στην Superleague και θα κερδίσει το εισιτήριο για το Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Η Αθήνα, η οποία αποτελούσε την πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους από το 1833, θα φέρει πλέον τον τίτλο της επίτιμης πρωτεύουσας, ενώ κανονικά διατηρεί τον τίτλο της συμπρωτεύουσας η Θεσσαλονίκη. «Ομολογώ πως το περίμενα. Μια πόλη σαν την Καλαμάτα, με αξιοθέατα όπως το πάρκο σιδηροδρόμων, το στρατιωτικό μουσείο και το όμορφο φράγκικο κάστρο, δικαιούται να αποτελεί την πρωτεύουσα της χώρας μας. Της εύχομαι καλή τύχη και της παραδίδω με χαρά τη σκυτάλη», τόνισε στο «Κουλούρι» ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο κύριος Σαμαράς, στην Καλαμάτα θα μεταφερθούν τόσο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όσο και τα κεντρικά γραφεία της ΔΑΠ, ενώ το νεοκλασικό κτίριο το οποίο μέχρι σήμερα στεγάζει το δημαρχείο της πόλης αναμένεται να αποτελέσει τη νέα κατοικία του Πρωθυπουργού.

Πηγή: tokoulouri.com
Please LIKE and SHARE, Thank you!

4 σχόλια :

  1. αι στο διάολο παλιομαλάκες που θα γίνει η καλαμάτα πτωτεύουσα ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΟΟΟΟΟΝ!!!!!Τι λέτε ρεεεε..τα έχετε ισοπεδώσει όλα!Θα είσαι περήφανος εσύ παπάρα σαμαρά να αποκαλείς την καλαμάτα επίσημη πρωτεύουσα της χώρας;τράβα αυτοκτόνα, από την Ακρόπολη πέσεεεεε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βλαχοχωρι!!!!!!!!!!!!!!!!! που θελετε και πρωτευουσα την πακιστανουπολη με 50.000 κατοικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Καλά τα λέτε, δεν φτάνει που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τα ξεφτίλισαν όλα, τώρα θέλουν να αλλάξουν και την πρωτεύουσα! Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε πλέον....

      Διαγραφή