Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αυτή είναι η 16χρονη Σοφία, ΦΥΛΑΚΑΣ - ΑΓΓΕΛΟΣ της Μυρτώς!

«Η λαχτάρα της καρδιάς μου είναι να γίνει καλά η Μυρτώ»! Τα λόγια της έγιναν γρήγορα πράξη και σήμερα η 16χρονη Σοφία Λαμπροπούλου γίνεται προστάτης-άγγελος της Μυρτώς, η δραματική ιστορία της οποίας έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η Σοφία κατοικεί στη Βοστώνη και βρίσκεται πίσω από την ιδέα της δημιουργίας Youcaring.com, ένα ιστότοπο μέσα από τον οποίο συγκεντρώνονται χρήματα για την άτυχη κοπέλα, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Spaulding Rehabilitation, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς.

Σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» η 16χρονη κοπέλα ανέφερε πως στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την κατάσταση της Μυρτώς.. «Πήγα και την είδα την Μυρτώ, μίλησα με τη μητέρα της και τη ρώτησα αν υπάρχει κάποιο μηχάνημα με το οποίο θα μπορούσε να συνεννοηθεί. Μου μου είπε πως την ενημέρωσαν από το νοσοκομείο πως υπάρχει, αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα να το αγοράσουν. Και είπα πως κάτι πρέπει να κάνω...»

Το κορίτσι συγκινήθηκε πολύ από το δράμα της Μυρτώς και, έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε την απόφαση να της προσφέρει όποια βοήθεια περνούσε από το χέρι της.

«Οργάνωσα μερικά παιδιά, κάναμε την ομάδα '' Φίλοι της Μυρτώς'' και έτσι μαζί με φίλους μου ξεκίνησε η προσπάθεια. Εμείς πηγαίνουμε συχνά και την επισκεπτόμαστε. Γνώριζα πως αν οργάνωνα κάτι για να βοηθήσουμε τη Μυρτώ, πολλοί άνθρωποι – όχι μόνο στη Βοστώνη, αλλά παντού στην Αμερική - ακόμη και στην Ελλάδα, θα με βοηθούσανε».

Οπως αναφέρει η Espresso, η προσπάθειά της δεν σταμάτησε εδώ, καθώς με το πείσμα και την τόλμη της εφηβικής της ηλικίας, η Σοφία Λαμπροπούλου επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, στο οποίο στο παρελθόν είχαν διατελέσει πρόεδροι η μητέρα της και ο παππούς της.

«Πήγα στην Ομοσπονδία και τους είπα: ''Γεια σας είμαι η Σοφία και θέλω να κάνω αυτό για να βοηθήσω τη Μυρτώ: Εχω οργανώσει μία ομάδα από παιδιά που θέλουν να μαζέψουν 25.000 δολάρια για να αγοράσουμε αυτό το μηχάνημα για τη Μυρτώ''. Ολοι ψήφισαν να μας βοηθήσουν και έτσι η ομοσπονδία άνοιξε έναν λογαριασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 16χρονη Σοφία Λαμπροπούλου

Πάνω από 61.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν μέσα από το Youcaring.com

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η άμεση ανταπόκριση των ανθρώπων που ευαισθητοποιήθηκαν από το δράμα της 16χρονης Μυρτώς. Μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής τη γραμμή βοηθείας Youcaring.com υποστήριζαν 1.948 άτομα, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 61.603 δολάρια (ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες των δημιουργών της σελίδας). Τα χρήματα, εκτός από την αγορά του μηχανήματος, θα βοηθήσουν την οικογένεια της Μυρτώς για να υποβληθεί η άτυχη κοπέλα σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 80.000 δολάρια.

Προκειμένου να υποστηρίξει την όλη προσπάθεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων έχει προγραμματίσει εκδήλωση για τη Μυρτώ στις 7 Δεκεμβρίου.
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου